WELKOM

Aan alle ouders en leraren van de wereld. Geef me niet alles wat ik vraag. Soms vraag ik alleen om te weten hoeveel ik kan krijgen. Roep niet om mij. Als je roept, heb ik minder respect voor je. Daarbij leer je me ook roepen en dat wil ik niet. Doe wat je belooft, om het even of het goed of slecht is. Als je me een beloning geeft of een straf, geef ze me dan. Vergelijk mij met niemand, zeker niet met mijn broer of zus. Als ik beter lijk dan een ander, zal die eronder lijden,
en als ik slechter lijk,zal ik eronder lijden. Verander niet om de haverklap van mening over wat ik doen moet.
Beslis en hou je aan de beslissing. Laat mij mijn eigen weg vinden. Als je alles in mijn plaats doet, zal ik het nooit leren.
Vertel me geen leugens en vraag mij ook nooit om te liegen, zelfs niet om uit een probleem te geraken.
Bij leugens voel ik me niet goed, ik verlies dan mijn geloof in wat je zegt. Wanneer ik iets verkeerds doe, vraag me dan niet steeds naar ‘waarom’. Soms weet ik dat zelf niet. Wanneer je je vergist hebt, geef dit dan toe.
Dat zal mijn geloof in jou verstreken en het zal me leren mijn eigenvergissingen ook toe te geven.
Ik leer uit alles wat je doet, ook al zeg je dat niet. Maar ik zal nooit doen wat je zegt als je het zelf nooit doet.
Leer me de natuur en de medemens kennen en liefhebben. Het heeft geen zin ervan te leren op school, als ik er bij jullie niets van zie. Wanneer ik je een probleem voorleg, zeg dan niet: ‘Ik heb geen tijd voor onbenulligheden’ of “ Dat heeft geen belang’. Probeer me te begrijpen en te helpen. Zie mij graag en zeg het me. IK heb graag dat je het zegt, ook al vind je dat niet nodig.


Dank voor je medewerking.


Guy Devries